vineri, 1 februarie 2013

Gheorghe Cîrstian. O reverenţă



































[profesorul & scriitorul Gheorghe Cîrstian]

De câţiva ani încoace, profesorul Gheorghe Cîrstian a deschis o excelentă fabrică de tineri scriitori la Suceava: câteva dintre cele mai strălucitoare speranţe ale poeziei tinere, de la Matei Hutopila la George Serediuc şi de la Deniz Otay la Ana-Maria Lupaşcu, sunt formate acolo.
Chestiune pentru care merită toată admiraţia noastră & reverenţele mele.

5 comentarii:

Dan 1 februarie 2013 la 21:54  

ma bucura initiativa aceastei reverente,subscriu!

Gheorghe Cîrstian 1 februarie 2013 la 22:35  

Multumesc, oameni buni! E o mare bucurie sa ai prieteni. Bucuria e si mai mare, cand, intre prieteni dragi, intalnesti Oameni de Cuvant. Cat priveste “fabrica” de scriitori: e o poveste mai lunga, de care am ajuns sa ma minunez si eu. Am s-o rezum astfel: ei erau tineri/ eu iubeam poezia. ca sa nu-mi fac inima rea din treaba asta/ au inceput s-o iubeasca si ei. In rest, cu inima deschisa tuturor, Carte Buna!

Radu Vancu 2 februarie 2013 la 01:09  

Dan: Reverenţa mea pentru reverenţa ta. :)

Gheorghe Cîrstian: Pentru mine personal sunteţi un exemplu, domnule profesor - după cum un exemplu e şi profesorul Emil Munteanu. Graţie dumneavoastră, ştiu că nu e totul pierdut. Vă sunt, fireşte, recunoscător pentru asta.

matei hutopila 12 februarie 2013 la 11:13  

nu stiam de domnu cirstian, din pacate nu am avut contact cu grupul de acolo pina recent, dar cum dumnealui e in spatele pepinierei de tineri si frumosi poeti suceveni, sintem recunoscatori :-)

Trimiteți un comentariu

Statistici

  ©Radu Vancu - Sebastian în vis - Template by Dicas Blogger.

SUS